Amsterdam uz obilazak Minhena i Salcburga | Proleće 2024 od € | Balkan Fun (2024)

Putovanje u Holandiju - Šta videti u Amsterdamu?

Putovanje u Amsterdam predstavlja najbolji način da upoznate Holandiju, kroz njegovu karakterističnu arhitekturu, kanale, brodiće i mostove koji stvaraju boemsku atmosferu i najlepše uspomene iz ovog grada.

Amsterdam svoje posetioce uvek ostavi bez daha, zbog toga što je reč o gradu za koji se na prvi pogled stiče utisak da je ostao u sedamnaestom veku, poznatom kao zlatno doba holandske kulture.

Ipak, kada iskusite sve čari najslobodnijeg grada na svetu, shvatićete da vreme u Amsterdamu itekako protiče, dok brojne istorijske i kulturne znamenitosti ostaju da podsete na lepu holandsku prošlost i tradiciju.

Znamenitosti u Amsterdamu

Malo koji grad može da se pohvali činjenicom da je gotovo svaka građevina u njegovom centru istovremeno i značajan kulturni spomenik, kao što to može Amsterdam.

Kada je u pitanju Amsterdam znamenitosti su “odgovorne” što ovaj grad nazivaju muzejom na otvorenom, budući da je ispunjen znamenitim građevinama i spomenicima, sjajno uklopljenim sa modernim i urbanim segmentima grada kojih ne manjka.

Ljudi širom sveta dolaze da vide znamenitosti u Amsterdamu, ali i sve one atrakcije koje ga čine najprivlačnijim evropskim gradom za mlađe posetioce. Čuveni Red light District i Coffee shop-ove je teško zaobići, a to je ujedno ono što čini pečat ovog grada u očima celog sveta.

Putovanje u Amsterdam preko Minhena

Putovanje u Amsterdam u organizaciji Balkan Fun-a uključuje i posetu Minhenu, trećem najvećem gradu u Nemačkoj koji impresionira svojim znamenitostima, ali i perecama i nemačkim kobasicama koje ne bi trebalo da propustite kada se nađete u ovom gradu.

Glavni grad Bavarske karakterišu široki trgovi, impresivne crkve i katedrale, kao i preko 60 pivskih bašta u kojima možete probati najkvalitetnije nemačko pivo.

Upoznajte i Salcburg, grad klasične muzike

Put u Amsterdam uključuje i posetu Salcburgu, gradu Mocarta, klasične muzike, i prelepih cvetnih bašti koje su poslužile kao kadrovi za mnoge filmove. Romantične uličice, bajkovita arhitektura i prostrani trgovi Salcburga će vas osvojiti već na prvu posetu, a ovde ćete ujedno probati i originalne Mocart kugle kojima se stanovnici ovog grada naročito ponose.

Prolećno putovanje u Amsterdam sa najboljom ekipom

Ukoliko to još niste učinili, rezervišite već sada svoje prolećno putovanje u Amsterdam sa Balkan Fun ekipom, koja će vam na najbolji način približiti ovaj grad i sve usputne destinacije koje se obilaze. Na raspolaganju vam stoje naši stručni vodiči, a smeštaj i prevoz će vam pružiti svu potrebnu udobnost i komfor tokom puta!

1. dan / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Austrija – Nemačka – Minhen:

Sastanakgrupe na dogovorenoj lokaciji. Polazak je planiran u poslepodnevnim satima.Noćna vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke uz kraće pauze radi odmora i osveženja, kao i zbog regulisanja formalnosti na graničnim prelazima.

2. dan / MINHEN – Amsterdam:

Dolazak u Minhen, treći najveći grad u Nemačkoj posle Berlina i Hamburga, u prepodnevnim satima. Sledi razgledanje grada u pratnji vodiča: glavni trg - Marijin trg sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Amsterdam u večernjim časovima. Noćna vožnja ka Holandiji sa kraćim usputnim pauzama…

3. dan / Holandija - AMSTERDAM:

Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Slobodno vreme za obilazak grada u pratnji vodiča: Leidseplein, trg Dam, Četvrt crvenih fenjera, Rijks muzej, Van Gogov muzej, kanali… Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska u neki od poznatih gradskih pabova. Noćenje.

4. dan / Amsterdam - MALA HOLANDSKA TURA:

Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na izlet “Mala holandska tura” (vetrenjače, klompe i sirevi). Poseta živopisnog seoceta Zaanse Schans – poznatog po vetrenjačama, čuvenom siru. Obilazak najpoznatije radionice klompi. Nakon obilaska odlazak do gradića Volendam – poznatog po radionicama klompi, morskim specijalitetima i najlepšoj promenadi Holandije. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan / Amsterdam - VELIKA HOLANDSKA TURA:

Doručak.Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet – “Velika holandska tura” (Hag, Ševeningen, Roterdam). Poseta grada Haga, gde je sedište Parlamenta Kraljevine Holandije i Palate Mira (gde se nalazi sudnica Haškog tribunala). Nakon obilaska odlazak do najvećeg letovališta Holandije – Ševeningena. Šetnja obalom Severnog mora. Nastavak puta do Roterdama – centra moći i najveće luke na svetu. Obilazak grada: Euromast toranj, Kijkskubus (kompleks stanova u vidu krivih kocki), Gradska kuća, trgovački deo grada... Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Uveče fakultativni odlazak u neki od popularnih klubova.Noćenje.

6. dan / AMSTERDAM - Krstarenje Amstelom uz posetu fabrici dijamanata - Salcburg:

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Odlazak do centra Amsterdama i mogućnost odlaska na fakultativni izlet - krstarenje Amstelom i kanalima Amsterdama. Tokom vožnje brodićem i lavirintima amsterdamskih kanala uživaćemo u glavnim znamenitostima Amsterdama i doživećemo grad iz neopisivo lepe i neobične perspektive... Nakon plovidbe odlazak u čuvenu fabriku dijamanata «Coster». Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Salcburg u večernjim satima. Noćna vožnja preko Holandije, Nemačke i Austrije…

7. dan / SALCBURG – Austrija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – Beograd:

Dolazak u Salcburg u prepodnevnim časovima. Sledi obilazak Mocartovog rodnog grada u pratnji vodiča: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…

8. dan / Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

Amsterdam uz obilazak Minhena i Salcburga | Proleće 2024 od € | Balkan Fun (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5655

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.